Εφημερίδα Πατρίς: Η ιστορία της Ηλείας μέσα από τα μνημεία της…

«Η ιστορία της Ηλείας μέσα από τα μνημεία της», θα παρουσιαστεί στην ομότιτλη πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», την προσεχή Πέμπτη 13 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία του Δούκα.

Η καθιερωμένη εκδήλωση, που έχει γίνει πια θεσμός, κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο οι άνθρωποι του Συλλόγου επιλέγουν να παρουσιάσουν ξεχωριστά αφιερώματα, για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους της γνωστής και άγνωστης – μερικές φορές σε πολλούς – αλλά πάντα ενδιαφέρουσας και μυστηριώδους Ηλείας μας. Αυτή τη φορά λοιπόν, θα αναδειχθούν τα ιστορικά της μνημεία…

Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα από τη συντονίστρια της εκδήλωσης και ταμία του συλλόγου Κωνσταντίνα Γερασιμοπούλου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από την πρόεδρο του συλλόγου Γεωργία Κανελλοπούλου, καθώς και από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει για αρχαιολογικά μνημεία της Ηλείας και το μέλος του συλλόγου Ιωάννα Δούρου, η οποία θα παρουσιάσει πληροφορίες για μνημεία άλλων ιστορικών περιόδων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση, καθώς και κρασί με μεζέ, προσφορά του συλλόγους στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

 

Επιμέλεια: Ν.Σ.