Εκδήλωση με ομιλητή τον Δουκιώτη κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στο Κτήμα Μερκούρη

Ο Δουκιώτης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Όμορφα και σπάνια αγριολούλουδα της Ηλειακής γης» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οινοποιείου του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του κτήματος που έχουν ως θέμα τους «Οι ερασιτέχνες παρουσιάζουν».

Μετά την ομιλία ο κ. Νίκος Μάστορας, καθηγητής Μαθηματικών, θα ερμηνεύσει μουσικά κομμάτια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος κατάγεται από το Δούκα Ηλείας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε το μάθημα της Φυσικής από το 1979 ως το 2016, ενώ από το 1985 υπηρέτησε στο 1ο Λύκειο Πύργου. Τα τελευταία 15 χρόνια καταγράφει τα αγριολούλουδα της Ηλείας. Σε συνεργασία με την καθηγήτρια-ερευνήτρια του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, Dr. Kit Tan, δημοσιεύει νέες καταγραφές και αναφορές από την περιοχή μας στις περιοδικές εκδόσεις των επιστημονικών περιοδικών Phytologia Balcanica και Nordic Journal of Botany.