Έκθεση Ξυλογλυπτικής

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση ξυλογλυπτικής με έργα του Πάνου Αποστολόπουλου που έγινε την Παρασκευή 17/8 το βράδυ στο Δούκα, στο «κτήμα ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ» και διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο των Απανταχού Δουκιωτών «Άγιος Νικόλαος».

Περισσότερα...

Χειμερινή Εκδήλωση 2018

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», πραγματοποίησε εκδήλωση την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο μουσικό μεζεδοπωλείο “Πες το κι έγινε” στο Χαϊδάρι, όπου περίπου 90 συμπατριώτες μας είχαν την χαρά να συνομιλήσουν και να γλεντήσουν.

Περισσότερα...

Η ιστορία της Ηλείας μέσα από τα μνημεία της

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος» πραγματοποίησε την καθιερωμένη πια εκδήλωση με θέμα «Η ιστορία της Ηλείας μέσα από τα μνημεία της», η οποία διοργανώθηκε την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 στην πλατεία του χωριού Δούκα.

Περισσότερα...

Ζούμε με τη φύση - Ζούμε από τη φύση

Την Τέταρτη 13 Αυγούστου 2014 διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση στην πλατεία του χωριού Δούκα που έχει γίνει πλέον θεσμός για το Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος».

Περισσότερα...

Δήμος Ολυμπίων: Η ίδρυση και η ιστορική πορεία. Σήμερα… υπάρχει προοπτική;

Για μία ακόμη χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών συνέχισε τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει πια θεσμός. Στις 13 Αυγούστου 2013 διοργανώθηκε στην πλατεία του χωριού Δούκα της ορεινής Ηλείας εκδήλωση, με αφορμή το γεγονός ότι πέρυσι συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την τελευταία φορά που το Δούκα αποτέλεσε πρωτεύουσα του δήμου Ολυμπίων.

Περισσότερα...

Αφιέρωμα σε ανθρώπους της καθημερινής ζωής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος Κυριακή 12 Αυγούστου στην κατάμεστη πλατεία του χωριού Δούκα η εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος των Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος» με θέμα «Οι άνθρωποι της καθημερινής ζωής του χωριού Δούκα», όπου τιμήθηκαν άνθρωποι που ασκούσαν παραδοσιακά επαγγέλματα όπως τσαγκάρηδες, καλαντζήδες, σαμαράδες, γυρολόγοι, εργάτες γης καθώς και χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του χωριού.

Περισσότερα...

Αφιέρωμα στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών

Κάτω από το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοπρτοοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος» το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 στο χωριό Δούκα του οροπεδίου της Φολόης με τίτλο «Αφιέρωμα στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που κατάγονται από το Δούκα».

Περισσότερα...

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας των δεκαετιών '40-'80

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 13 Αυγούστου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των δεκαετιών ‘50 ’60 και ‘70 που οργάνωσε ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος».

Κύρια ενότητα της έκθεσης ήταν φωτογραφίες από σχολικές εκδηλώσεις τόσο του ιστορικού Γυμνασίου Δούκα όσο και του Δημοτικού σχολείου.

Περισσότερα...